טופו פיקנטי – מתכון ל-5 מנות

 

באדיבות שף מסעדת קיוטו, סושי ואוכל יפני ברמה הגבוהה ביותר

טופו פיקנטי – מצרכים:
1 ק"ג טופו חתוך לקוביות בגודל 1 ס"מX1 ס"מ
1 כוס קורנפלור לציפוי
שמן לטיגון עמוק

מצרכים לרוטב:
1/2 פלפל צהוב חתוך לרצועות דקות וארוכות
1/2 פלפל אדום חתוך לרצועות דקות וארוכות
4 פטריות שמפיניון פרוסות דק
1 פטריית שיטאקי פרוסה דק (לאחר השריה של כשעה במים)
1 כף רוטב צ'ילי שום
1 כפית רוטב צ'ילי חריף
3 כפות סויה
1 ס"מ ג'ינג'ר טרי חתוך לשערות דקות
1 כוס מים
1 כף קורנפלור
טבעות בצל ירוק לקישוט

אופן הכנה:
• מכניסים את מצרכי הרוטב (פרט לקורנפלור) לסיר בינוני ומביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים על אש קטנה כ-15 דקות.
• בקערה נפרדת מערבבים כף קורנפלור במעט מים , ותוך כדי ערבוב מוסיפים אותה בזרם דק לסיר עד להסמכה קלה ומורידים מהאש.
• מחממים שמן בסיר לטיגון עמוק לחום בינוני.
• במסננת גדולה, מניחים את קוביות הטופו ושופכים את הקורנפלור. מנערים עד לציפוי דק, ומטגנים בשמן כ-3 דקות. מוציאים לקערה מרופדת בנייר סופג ומחלקים מיד לקערות הגשה.
• בעזרת מצקת מוזגים את הרוטב על הטופו, מעטרים בטבעות בצל ירוק. מגישים מיד.

 

השף וצוות קיוטו מזמינים אתכם לסעוד מנות יפניות ואסייתיות מקוריות במסעדות הרצליה ורעננה