סלט מלפפונים ואצות – מתכון ל4 מנות

מרכיבים:
• 5 מלפפונים גדולים
• 1 כוס אצות וואקאמה מיובשות
• חצי כוס חומץ אורז
• 3 כפות סוכר
• חצי כוס מים
• 2 כפיות מלח
אופן הכנה:
• פורסים את המלפפונים לפרוסות דקות ע"י סכין או פומפיה
• שמים במסננת, מכסים בניילון ומשאירים במקרר 6 שעות (עדיף לילה) לנקז נוזלים
• מבשלים את חומרי הרוטב עד שהסוכר נמס. מקררים
• משרים את האצות במים קרים כרבע שעה. מסננים
• מערבבים את המלפפונים והאצות, מתבלים עם מעט מהרוטב.
• מקשטים בשומשום קלי ומגישים