מתכונים יפניים פופולריים


אחד המאכלים הפופולריים ביותר בישראל הם סושי ונודלס. אין זה מפתיע אם כן ששניהם באים בדיוק מאותו המטבח, המטבח היפני, ולכן אין זה פלא שהמסעדות היפניות עמוסות כמעט בכל פינה בישראל שכן המאכלים שלהם נוגעים כמעט בכולם.

 

כיצד להכין את האורז לסושי

אבל עם כל הכבוד למסעדות היפניות ועם כל האהבה אליהן, המחירים של כל מנה לא מאפשרים לאוהבי האוכל היפני ללכת ולבקר שם בכל הזדמנות. לכן, אם אפשר להכין את המאכלים הללו בבית ובקלות יתרה, מדוע לא לעשות זאת? המאכל האהוב ביותר בין השניים הוא כמובן הסושי. כמה שנים אחרי שעשה עלייה נדמה שאין כמעט מישהו בישראל שלא טעם סושי בהזדמנות כלשהי, בין אם במסעדה, בין אם אצל חברים ובין אם דווקא באירוע משפחתי, אך לא רבים מנסים להכין אותו בבית. למרות זאת, אופן ההכנה אינו מסובך כלל וכלל. מתכונים לסושי הם רבים, אבל לפני הכל הם סובבים סביב דבר אחד, האורז.


על מנת להכין את האורז המיוחד של הסושי יש לקחת:

  • קצת יותר מכוס אורז
  • כמעט שתי כוסות מים
  • 4 כפות של חומץ אורז יפני
  • 2 כפות סוכר
  • רבע כפית מלח

תהליך ההכנה כאמור אינו כזה מסובך – מניחים את האורז במסננת ושוטפים אותו במים קרים ולאחר מכן מעבירים אותו לסיר אליו מוסיפים מים. משרים את האורז למשך כחצי שעה ולאחר מכן מעלים אותו על הגז, על אש בינונית עד אשר הסיר מגיע לנקודת הרתיחה שלו. לאחר מכן יש להנמיך את הלהבה אך להשאיר את הסיר על הגז, לבשל אותו כרבע שעה נוספת ולאחר מכן לתת לו לנוח מעט כאשר הוא מכוסה. לאחר שהאורז מוכן יש להעביר אותו לקערה ולהפריד את גרגרי האורז לקערה, אליה יש להוסיף את תערובת החומץ, כאשר כעת האורז לסושי מוכן.

מתכונים יפניים פופולריים

 

לגלגל סושי ולהקפיץ אטריות

כעת כשהאורז מוכן, יש להכין את הסושי עצמו. כאן מגיע הרגע של כל אחד לבחור מהו הסושי האהוב עליו ביותר ואז כל שנותר הוא להכין אותו. סושי גונקנמאקי הוא אחד האהובים,

ועל מנת להכין אותו יש להכין מבעוד מועד:

  • 2 כוסות אורז סושי מוכן
  • 4 דפי אצה
  • חצי קופסת תירס מתוק
  • 3 כפות מיונז
  • כפית של רוטב סויה

לאחר שחותכים את דפי האצה לשניים ועוטפים את האורז אותו הכנו וגם גלגלנו קודם לכן, מצמידים את הדפים אל האורז. לאחר מכן יש לערבב את התירס יחד עם המיונז והסויה בתוך קערה והשילוב של שניהם יוצר את הסושי האהוב. גם מתכונים לנודלס הם דבר פופולרי וקל להכנה אפילו יותר. בניגוד לסושי כאן אין שלבי הכנה וכל שיש הוא לבשל את האטריות לפי הוראות היצרן, לבחור את הירקות הרצויים, לשפוך מעט רוטב סויה או כל רוטב אהוב אחר, להקפיץ אותם יחד בווק ולהגיש לשולחן

 

במידה ואינכם מוצאים זמן או רצון לבשל – בקרו במסעדת קיוטו, היפנית האהובה בשרון